Σεμινάρια εκπαίδευσης των περιβαλλοντικών εποπτών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM) στην Πολωνία.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο εκπαίδευσης των περιβαλλοντικών εποπτών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM), στην Βαρσοβία της Πολωνίας, στις 20-21 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 24 άτομα που εκπροσωπούν 10 Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες Μοτοσυκλέτας, μεταξύ τους 9 γυναίκες και 15 άνδρες. Το παρόν έδωσαν και 6 μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της FIM Europe.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για τη Βιωσιμότητα της FIM: Peter Gregory (UK – ACU) και Νίκο Ψημμένο (GR – ΑΜΟΤΟΕ), αθλητή και ενεργό μέλος και της ΛΕΜΟΤ.

Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι να εκπαιδεύονται στελέχη έτσι ώστε να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των διεθνών αγώνων που βρίσκονται στο καλεντάρι της FIM, αναφορικά πάντα με την περιβαλλοντική προστασία, την προαγωγή της βιωσιμότητας αλλά και τη δημιουργία δράσεων που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (θεατές, αναβάτες, διοργανωτές, χορηγούς κτλ) . Οι περιβαλλοντικοί επόπτες κατόπιν εκπαίδευσης λαμβάνουν μια 3ετή άδεια όπου μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.