Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial 2024 – Σίφνος

Περιπέτεια στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου όπου στις 8&9 Ιουνίου έγιναν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial 2024. Ο καιρός ήταν ζεστός, αλλά υποφερτός, επιτρέποντάς στους αγωνιζόμενους να απολαύσουν την αδρεναλίνη που προσφέρει το Trial.

Οι αγώνες έγιναν σε ένα παλιό κάμπινγκ στον Πλατύ Γιαλό, με πολλούς μεγάλους βράχους που προσέφεραν μοναδικές προκλήσεις. Είχε μάλιστα και μια ξεχωριστή κατηγορία για παιδιά, κάνοντάς το ιδανικό για οικογένειες που αναζητούν διασκέδαση και δράση.

Οι διαδρομές περιελάμβαναν πολλές κάθετες αναβάσεις, οι οποίες απαιτούσαν δύναμη, τεχνική και αντοχή. Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου στην 5η ειδική διαδρομή, ο Στάθης Σταθάκης είχε μια άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην πλάτη και στο κεφάλι. Παρά τον πόνο, συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει 6ος. Ο Γιάννης  Δασκαλάκης χωρίς να έχει την συνηθισμένη καλή απόδοση κατέλαβε τελικά την 5η θέση.

Την Κυριακή, ο Σταθάκης ξεκίνησε όσο πιο χαλαρά μπορούσε, προσπαθώντας να αναρρώσει από τον τραυματισμό. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να τερματίσει 5ος, ενώ ο Δασκαλάκης με αρκετά οδηγικά λάθη ήρθε τελικά 7ος. Ο αγώνας αυτός ήταν όχι μόνο μια δοκιμασία των σωματικών δυνάμεων των αθλητών, αλλά και μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όριά τους και την αντοχή τους.

Καλοκαιρινό διάλλειμα για τους αγωνιζόμενους και επιστροφή στην αγωνιστική δράση στις 29 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.