Πρωτοχρονιάτικες Πίτες

Στα τεκμήρια της ενότητας Εκδρομικές εκδηλώσεις, Πρωτοχρονιάτικες πίτες που ακολουθούν, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να δει και να διαβάσει το εκδρομικό κάλεσμα για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΛΕΜΟΤ. Η παρουσίαση γίνεται χρονολογικά, από το παλιότερο δημοσίευμα προς το νεότερο, καλύπτοντας 8 εκδηλώσεις (1984, 1990, 1991, 1994-1997, 1999) και 2 Παναττικές (1997, 1999).

Αν σκεφθούμε ότι η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο, πράγματι αυτά τα δημοσιεύματα είναι λίγα, όπως παρατηρήθηκε και στις ευχετήριες κάρτες για τη νέα χρονιά. Το πιθανότερο είναι να μην στάλθηκαν το ίδιο ανελλιπώς Δελτία Τύπου, οπότε δεν υπήρχαν ανάλογα δημοσιεύματα. Άθελά μου όμως, θυμήθηκα αυτό που έγραφε ο Γιώργος Αλεξίου στο Ενημερωτικό Δελτίο τον Μάιο του μακρινού 1981: «Το δελτίο που κρατάτε στα χέρια σας ίσως σας φαίνεται ‘’φτωχό’’ σε ύλη. Το δελτίο φτιάχνεται για σας, ΑΛΛΑ & από σας».

Κάτι παρόμοιο λοιπόν συμβαίνει και με το Ιστορικό Αρχείο. Η συνεισφορά σας είναι απαραίτητη, αν όχι με δημοσιεύματα που αν υπήρχαν θα τα είχε εντοπίσει η έρευνα, έστω με φωτογραφικό υλικό.

Μόνον έτσι μπορεί συμπληρωθεί ότι λείπει, πριν ο καιρός… αμέτρητος γενεί.

Άγγελος Σινάνης

Shelf Wood