Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro 2023 – Σπάρτη

Enduro 2023 - Σπάρτη

Το σαββατοκύριακο 1&2 Απριλίου έγινε στην Σπάρτη ο 1οςκαι 2ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ο 1ος αγώνας Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος Enduro. Η Λ.Ε.ΜΟΤ. συμμετείχε με 14 συνολικά αθλητές. 4 Στο πρωτάθλημα και 10 στο κύπελλο.

Σάββατο 1ος Αγώνας Πρωταθλήματος. Ο Phil Atwill (ο οποίος γύρισε από Ν.Ζηλανδία από αγώνες ποδηλάτου την Τετάρτη και έτρεξε στον αγώνα χωρίς προπόνηση με μοτοσυκλέτα) τερμάτισε 4ος στην κατηγορία Ε2 και 6ος στην Γενική Κατάταξη. Ο Γιώργος Μανωλίδης που άλλαξε κατηγορία και αγωνίζεται με δίχρονη μοτοσυκλέτα φέτος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία Ε3 και 9ος στην Γενική Κατάταξη. Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου με το νέο του «θηρίο» δεν φάνηκε πολύ ορεξάτος και τερμάτισε 3ος στην ES (Senior) και 21ος στην Γενική Κατάταξη. Ο Γιάννης Κολιγλιάτης στάθηκε άτυχος αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από τραυματισμό στην 2η ειδική.

Κυριακή 2ος Αγώνας Πρωταθλήματος. Phil Atwill 2οςστην Ε2 και 4ος στην Γενική Κατάταξη ανεβάζοντας απόδοση. Γιώργος Μανωλίδης σταθερός 2ος στην Ε3 και 9ος στην Γενική κατάταξη. Και Παναγιώτης Ζαφειρίου σε καλύτερη μέρα 2ος στην ES (Senior) και 16ος στην Γενική Κατάταξη.

Κυριακή 1ος Αγώνας Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Τσιρίγος από την Σάμο έκανε τον καλύτερο χρόνο από όλους τους αθλητές της Λ.Ε.ΜΟΤ. και από ότι λένε έμπειροι αποτελεί μεγάλο ταλέντο. Κέρδισε την Κατηγορία C2. Στην ίδια κατηγορία ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά από μεγάλο συναγωνισμό τερμάτισε στην 6η θέση.
Στην κατηγορία CS (Senior) ο Χριστόφορος Αποστολόπουλος ανέβηκε στο βάθρο στην 3η θέση με χρόνους πολύ κοντά στην 2ηθέση. Στην ίδια κατηγορία ο Rookie Σωτήρης Παπαδόπουλος τερμάτισε 13ος στον πρώτο του αγώνα.
Στην κατηγορία C1 ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης ανέβηκε και αυτός στο βάθρο στην 3ηθέση ενώ ο Αντώνης Ταστάνης μάλλον όχι σε καλή μέρα τερμάτισε 10ος.
Στην κατηγορία C3 ο Αλέξανδρος Χαλάτσης τερμάτισε 6ος με πολύ μικρή διαφορά από την 4η και 5η θέση. Ο Σίμος Φούσκας τερμάτισε στην 8η θέση, (επηρεασμένος μάλλον από την καταστροφή της τέντας του Factory Boots).
Στην κατηγορία CV (Veteran) ο Μιχάλης Στεργίδης τερμάτισε στην 6η θέση, (άλλο ένα μετάλλιο στην συλλογή). Στην κατηγορία CO (Open) ο Έφορος Αγωνιστικού Πάρις Κόντης τερμάτισε στην 4η θέση, (κατάκοπος πιστέψτε με).