Η ΛΕΜΟΤ στηρίζει την ανάπτυξη νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της ΛΕΜΟΤ είναι η ανάπτυξη νέων αθλητών, και κυρίως των αθλητών νεαρότερων ηλικιών σε όλα τα είδη αθλημάτων της μοτοσυκλέτας.

Τα στοιχεία που μπορεί να κερδίσει ένα παιδί πέραν της ψυχαγωγίας με την ενασχόλησή του με τη μοτοσυκλέτα είναι: Η οδηγική αντίληψη, η απόκτηση αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, η κατανόηση μηχανολογικών ζητημάτων, η αξιολόγηση των ορίων και των κινδύνων, ο σεβασμός απέναντι στους κανόνες και τους συναθλητές, η επαφή με τη φύση, η υπευθυνότητα μέσω της προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας και του εξοπλισμού, η προετοιμασία του σώματος και η εισαγωγή στην υγιεινή διατροφή και άθληση, η κοινωνικοποίηση αλλά και ότι για να κατακτήσεις κάτι και να βελτιωθείς χρειάζονται θυσίες.

Ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης της ΛΕΜΟΤ, με ενεργό δελτίο αθλητή κατά τη διάρκεια του 2023, ήταν ο Χρήστος Ψημμένος, σε ηλικία μόλις 7 ετών. Η ενασχόλησή του ξεκίνησε με το μηχανοκίνητο αθλητισμό από τα 4 του χρόνια, πάνω στη σέλα ενός Yamaha PW 50cc όπου και έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικά camp της ΠΑΛΕΜΟΤ στην πίστα της Κυλλήνης και του Αιγίου στην κατηγορία baby για παιδιά έως 6 ετών.

Για το 2023 δεν έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μοtocross, ωστόσο συμμετείχε σε δυο διήμερα καλοκαιρινά  εκπαιδευτικά camp στην πίστα του Αιγίου με επιτυχία, πάνω στη σέλα ενός KTM SX 50cc στην κατηγορία ΜΧ 50 6 έως 8 ετών.

Η ΛΕΜΟΤ διαθέτει και άλλους νεαρούς αθλητές όπως ο Νικόλας Μακρυγεώργος και ο Σωκράτης Ζώτος, ηλικίας 15 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και οι δύο ξεκίνησαν την αγωνιστική τους σταδιοδρομία το 2023 σε αγώνες Enduro και Scramble. Η συνέχεια για τα νεαρά μέλη της ΛΕΜΟΤ αναμένεται συναρπαστική και το 2024.

Στόχος σε αυτές τις ηλικίες είναι η σωστή και ασφαλής οδηγική κατάρτιση, η ανάπτυξη του υγιούς συναγωνισμού και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.

Αν είστε γονιός ο οποίος ενδιαφέρεται για την εμπλοκή των παιδιών του με τον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας μπορείτε να απευθυνθείτε στο αγωνιστικό τμήμα της ΛΕΜΟΤ για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση. Ο κύριος σκοπός σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι η ένταξη των παιδιών στους αγώνες αλλά να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν και να επιλέξουν αυτά τον τρόπο ενασχόλησής τους με τη μοτοσυκλέτα, χωρίς την άσκηση πίεσης.