Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro 2023 – Αγ. Θεόδωροι

Με ένα πολύ καλά σχεδιασμένο αγώνα έκλεισαν οι διοργανώσεις Enduro για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος. Η συνεργασία ΕΔΟ – ΛΕΜΑΘ ήταν επιτυχής και οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν μια έξυπνα σχεδιασμένη απλή διαδρομή και δύο εντελώς διαφορετικές ειδικές διαδρομές.

Στους αγώνες η ΛΕΜΟΤ συμμετείχε με συνολικά 16 αθλητές, 3 στο Πρωτάθλημα και 13 στο Κύπελλο Enduro.

Οι συνήθεις 3 “ύποπτοι”, (Μανωλίδης – Μουτσόπουλος – Ζαφειρίου), τα πήγαν πολύ καλά στον αγώνα του Πρωταθλήματος. Ο πολύ ανεβασμένος τους τελευταίους μήνες Νικόλας Μουτσόπουλος τερμάτισε στην 1η θέση στην κατηγορία Ε2 και στην 3η θέση στην Γενική Κατάταξη. Είναι το καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι τώρα. Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε κατετάγη 3ος στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Ένας πιο χαλαρός Γιώργος Μανωλίδης, έχοντας εξασφαλίσει την 2η θέση στην τελική βαθμολογία στην Ε3 τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας στον αγώνα. Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου στην κατηγορία ES (Senior) οδηγώντας έξυπνα και γρήγορα ανέβηκε στην 2η θέση του βάθρου με τελικό αποτέλεσμα την 2η θέση στην τελική βαθμολογία.

Με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι 3 παραπάνω αθλητές η ΛΕΜΟΤ κατατάσσεται στην 2η θέση της τελικής βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Συνολικά συμμετείχαν 20 Αθλητικά Σωματεία.

Στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος είχαμε μεγάλη μάχη για την τελική κατάταξη στην κατηγορία C2 όπου ο Γιάννης Τσιρίγος από την Σάμο τερμάτισε τελικά 2ος με 8,671 δευτερόλεπτα από τον 1ο με τελική κατάταξη την 2η θέση στην συνολική βαθμολογία. Το 2024 μετακομίζει στο Πρωτάθλημα και του ευχόμαστε καλές επιτυχίες.

Στην ίδια κατηγορία ο Κώστας Χατζής τερμάτισε τελικά 10ος. Η μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση του στέρησε μια καλύτερη θέση.

Κατηγορία C1 στην οποία ο Αντώνης Ταστάνης κατετάγη τελικά 8ος απολαμβάνοντας τον αγώνα με τον κολλητό του.

Κατηγορία C3 με 4 συνολικά συμμετοχές από ΛΕΜΟΤ. Η τελική κατάταξη βρήκε τους Φούσκα – Μαυρόπουλο – Παπαδημητρίου στην 4η – 5η – 6η θέση αντίστοιχα με μικρή διαφορά μεταξύ τους. Λίγο πιο πίσω στην 9η θέση τερμάτισε ο Σπύρος Ζευγίτης, (λάτρης των Extreme Enduro).

Κατηγορία CS (Senior) με τον δυναμικό Χριστόφορο Αποστολόπουλο να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την 3η θέση στην τελική βαθμολογία. Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος τερμάτισε στην 9η θέση οδηγώντας μάλλον χαλαρά. Ο Μανώλης Σείτης στον πρώτο του αγώνα δεν κατάφερε να τερματίσει.

Κατηγορία CV (Veteran) με τον Μιχάλη Στεργίδη στην 3η θέση και στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Στην κατηγορία CE (junior sprint) ο Νικόλας Μακρυγεώργος κατέκτησε την 3η θέση, προετοιμαζόμενος για να λάβει μέρος σε κατηγορία κυπέλλου μόλις πάρει δίπλωμα οδήγησης.

Στην κατηγορία CO (Open) ο έφορος αγωνιστικού της ΛΕΜΟΤ Πάρις Κόντης τερμάτισε 5ος.

Με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι 3 παραπάνω αθλητές η ΛΕΜΟΤ κατατάσσεται στην 2η θέση της τελικής βαθμολογίας του Κυπέλλου Enduro Νοτίου Ελλάδος.

Οι φωτογραφίες είναι από το site του περιοδικού ΜΟΤΟ.