Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro 2024 – Σπάρτη

Με ιδανικό καιρό για θεατές και μηχανικούς έγιναν οι αγώνες enduro για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος στην φιλόξενη Σπάρτη. Η ανομβρία των προηγούμενων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει πάρα πολύ σκόνη και σαθρό έδαφος τόσο στις απλές όσο και στις ειδικές διαδρομές. Αλλά αυτό είναι το enduro, παντός καιρού αγώνας για την ανάδειξη της αξιοπιστίας της μοτοσυκλέτας και της φυσικής κατάστασης και τεχνικής του αναβάτη.

Ο αγώνας του Πρωταθλήματος ήταν διήμερος με ξεχωριστά αποτελέσματα και βαθμολογία για την κάθε ημέρα. Την πρώτη ημέρα ο Νικόλας Μουτσόπουλος τερμάτισε στην 5η θέση στην κατηγορία Ε2, (η κατηγορία με τον μεγαλύτερο συναγωνισμό), με μικρή διαφορά από την 4η θέση. Στην ίδια κατηγορία ο Γιάννης Τσιρίγος αν και όχι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση λόγω ίωσης, τερμάτισε στην 7η θέση με καλύτερη απόδοση από τον προηγούμενο αγώνα. Στην κατηγορία ES (Senior) ο σταθερός Παναγιώτης Ζαφειρίου ανέβηκε στο βάθρο στην 3η θέση ακολουθούμενος από τον Νίκο Λιόση που τερμάτισε 4ος ανεβάζοντας και αυτός απόδοση από τον προηγούμενο αγώνα.

Την δεύτερη ημέρα στον αγώνα του Πρωταθλήματος το δίδυμο Μουτσόπουλος – Τσιρίγος τερμάτισαν στις ίδιες θέσεις όπως τον αγώνα του Σαββάτου στην 5η και 7η θέση αντίστοιχα. Στην ES (Senior) ο Παναγιώτης Ζαφειρίου ανέβηκε ένα σκαλί ψηλότερα τερματίζοντας στην 2η θέση με τον Νίκο Λιόση να τερματίζει ξανά στην 4η θέση.

Στον αγώνα του Κυπέλλου που έγινε την Κυριακή είχαμε την έκπληξη στην κατηγορία C2. Ο Θανάσης Παπανούσης, (ο οποίος έβγαλε αθλητικό δελτίο για πρώτη φορά πριν από 15 μέρες), τερμάτισε στην 3η θέση με αρκετά καλή απόδοση. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και αντίστοιχες επιτυχίες. Στην κατηγορία C3 ο σταθερός Δημήτρης Παπαδημητρίου τερμάτισε στην 4η θέση και ο εμφανιζόμενος μετά από αρκετό χρονικό διάστημα Γιάννης Τριανταφυλλίδης στην 7η θέση, (μάλλον δεν έχει προλάβει να συνηθίσει την καινούργια μοτοσυκλέτα του). Ο δυναμικός Χριστόφορος Αποστολόπουλος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, τερματίζοντας 1ος στην κατηγορία CS (Senior). Στην ίδια κατηγορία, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος κατέλαβε την 7η θέση, μένοντας εκτός μεταλλίων, (προς το παρόν).

Καλοκαιρινό – Φθινοπωρινό διάλειμμα μέχρι τον Νοέμβριο για την συνέχεια των αγώνων.