Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 – Τρίκαλα

Με δύσκολες εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες, ρεκόρ συμμετοχών για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα (190!! συνολικά) και πολύ θέαμα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας motocross στα Τρίκαλα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Με αρκετή λάσπη το Σάββατο και αρκετή βροχή την Κυριακή κατά τη διάρκεια των σκελών,  οι διοργανωτές του σωματίου ΜΑΣΤ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στα αγωνιστικά η ΛΕΜΟΤ συμμετείχε με 3 αθλητές της. Ο Ψημμένος Νίκος (Suzuki #387) στο πρώτο σκέλος της OPEN σε μια γεμάτη μπάρα 39 αναβατών εκκίνησε στην 12η θέση και τερμάτισε στην 18ος, ενώ στο δεύτερο σκέλος υπό βροχή βελτιώνοντας την απόδοσή του εκκίνησε στην 8η θέση τερματίζοντας 12ος.

Στην κατηγορία των νεότερων αναβατών, MX 50,  η ΛΕΜΟΤ εκπροσωπήθηκε επάξια από δυο φέρελπις αθλητές και φιλαράκια εκτός πίστας, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο αγώνα. Ο εξάχρονος Μιχάλης Συλάκος (ycf #17) και νεαρότερος αθλητής της ΛΕΜΟΤ αλλά και του αγώνα, κατάφερε να τερματίσει χωρίς απρόοπτα στην 9η θέση. Ο οκτάχρονος Ψημμένος Χρήστος (KTM #387) τερμάτισε στην 4η θέση με σταθερή οδήγηση κερδίζοντας διαρκώς θέσεις. Να τονίσουμε ότι η κατηγορία MX 50 είναι μια εισαγωγική κατηγορία στους αγώνες υπό τη μορφή επίδειξης και ο σκοπός είναι η ασφαλής μετάβαση στις αγωνιστικές κατηγορίες.

Επόμενος αγώνας στην ιστορική πίστα της Σπερχειάδας μετά το Πάσχα, 11-12 Μαΐου.

Οι φωτογραφίες είναι από το περιοδικό ΜΟΤΟ.